Aquest curs 2016-2017 Espurn@, recuperant l’essència del que era, s’ha transformat per aprendre a treballar amb projectes telecol·laboratius.

Aquesta vuitena jornada vol presentar la nova proposta i ser un matí de trobada i formació per a tots els qui hi participen o volen fer-ho. Projectes amb Espurn@ neix de l’experiència i bagatge d’Espurn@, un projecte en llengua catalana que va arribar a aplegar més de 10.000 alumnes i docents i en el quals més de 50 persones col·laboradores feien possible la renovació mensual dels continguts amb les seves aportacions.

Projectes amb Espurn@ també vol ser un projecte multidisciplinari adreçat a mestres i professors d’infantil, primària i secundària, que en base al treball per projectes col·laboratius en xarxa, integra metodologies i dinàmiques adreçades a millorar l’aprenentatge i la cooperació.

El seu objectiu principal és acompanyar a docents que volen començar a treballar per projectes, oferint propostes testades a les aules i dinamitzades per les persones creadores. Cooperant aprenem alhora alumnes i professors.

Projectes amb Espurn@ s’ha iniciat el curs 2016-2017 amb tres projectes de tres àmbits diferents, adreçats a primària i secundària: English Tales, DiverMath i Cadàvers Exquisits.

El format telemàtic del projecte i les seves característiques conformen una xarxa virtual potent, però creiem que per reforçar el caliu cal mantenir trobades presencials que ens permetin conèixer millor els companys i disposar d’espais de reflexió i d’intercanvi d’experiències per als participants.

Hem previst celebrar aquesta nova edició el dissabte 20 de maig a Barcelona per mantenir el contacte, debatre i compartir.

Com sempre hem volgut preparar un programa on tingués cabuda la reflexió conjunta, el debat, la presentació d’experiències i també temps per conèixer el web i escoltar els suggeriments dels usuaris per tal de millorar i incorporar noves propostes que puguin ser útils per a tot l’alumnat, mestres i professorat.

Iniciarem la Jornada amb una conversa i debat sobre els tres eixos del treball col·laboratiu: el treball per projectes, les eines TIC i el treball cooperatiu. Seguirem amb la presentació dels tres projectes i acabarem amb una dinàmica sobre l’aprenentatge cooperatiu.

Podeu dir-hi la vostra a Twitter amb el hastag #8espurnaiceuab
Us hi esperem!


PROGRAMA

08:45
Recepció i lliurament de material
09:15

Presentació de la plataforma
Com sorgeix la idea de Projectes Espurn@?

09:30

Taula rodona
Conversa entre Ramon Barlam, Josep Maria Esteve i Gemma Gilabert sobre els projectes col·laboratius

11:00
Pausa
11:30

Projectes amb Espurn@
Presentació a càrrec de les creadores dels projectes d'enguany, Sandra Martí i Rosa Soler

Experiències:

 1. English Tales
  Teresa Aulí, de Petit Plançó d'Olot Mari Cruz González de l'Escola Pont de l’Arcada d'Olesa de Bonesvalls
 2. DiverMath
  Núria Felip i Jacas, Col·legi Cor de Maria de La Bisbal
  Enric Coll, Escola Santa Coloma de Ger
  Mireia Armengou, Escola Mare de Déu de Talló de Bellver
 3. Cadàvers Exquisits
  SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada
  Helena Torelló, Escola Jordi Pere Cerdà de Sallagosa
12:50

Dinàmica en grup
Descobreix que en un projecte telecol·laboratiu tu ets clau!

13:55
Cloenda

Data: dissabte, 20 de maig de 2017
Lloc de realització: Casa de Convalescència. Hospital de Sant Pau, Sant Antoni Maria Claret 171, Barcelona

Inscripcions: Ompliu el formulari d'inscripció

Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Per obtenir la certificació no us descuideu de signar als fulls corresponents, que trobareu a la secretaria de la Trobada durant tota la seva durada.

 

 

 

ICE - Edifici A - 08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 93 581 23 93, Fax 93 581 46 56 - ga.ice@uab.cat / Sant Antoni M. Claret, 171 - 08041 Barcelona - Tel. 93 433 50 50 - ice.santpau@uab.cat