Aquest curs 2016-2017 Espurn@, recuperant l’essència del que era, s’ha transformat per aprendre a treballar amb projectes telecol·laboratius.

Aquesta vuitena jornada vol presentar la nova proposta i ser un matí de trobada i formació per a tots els qui hi participen o volen fer-ho. Projectes amb Espurn@ neix de l’experiència i bagatge d’Espurn@, un projecte en llengua catalana que va arribar a aplegar més de 10.000 alumnes i docents i en el quals més de 50 persones col·laboradores feien possible la renovació mensual dels continguts amb les seves aportacions.

Projectes amb Espurn@ també vol ser un projecte multidisciplinari adreçat a mestres i professors d’infantil, primària i secundària, que en base al treball per projectes col·laboratius en xarxa, integra metodologies i dinàmiques adreçades a millorar l’aprenentatge i la cooperació.

El seu objectiu principal és acompanyar a docents que volen començar a treballar per projectes, oferint propostes testades a les aules i dinamitzades per les persones creadores. Cooperant aprenem alhora alumnes i professors.

Projectes amb Espurn@ s’ha iniciat el curs 2016-2017 amb tres projectes de tres àmbits diferents, adreçats a primària i secundària: English Tales, DiverMath i Cadàvers Exquisits.

El format telemàtic del projecte i les seves característiques conformen una xarxa virtual potent, però creiem que per reforçar el caliu cal mantenir trobades presencials que ens permetin conèixer millor els companys i disposar d’espais de reflexió i d’intercanvi d’experiències per als participants.

Hem previst celebrar aquesta nova edició el dissabte 20 de maig a Barcelona per mantenir el contacte, debatre i compartir.

Com sempre hem volgut preparar un programa on tingués cabuda la reflexió conjunta, el debat, la presentació d’experiències i també temps per conèixer el web i escoltar els suggeriments dels usuaris per tal de millorar i incorporar noves propostes que puguin ser útils per a tot l’alumnat, mestres i professorat.

Iniciarem la Jornada amb una conversa i debat sobre els tres eixos del treball col·laboratiu: el treball per projectes, les eines TIC i el treball cooperatiu. Seguirem amb la presentació dels tres projectes i acabarem amb una dinàmica sobre l’aprenentatge cooperatiu.

Podeu dir-hi la vostra a Twitter amb el hastag #8espurnaiceuab
Us hi esperem!


PROGRAMA


08:45 Recepció

09:15 Presentació de la plataforma i com sorgeix la idea

09:30 Taula rodona: Conversa entre Ramon Barlam, Josep Maria Esteve i Gemma Gilabert sobre els projectes col·laboratius

11:00 Pausa

11:30 Presentació dels Projectes amb Espurn@
a càrrec de les seves creadores: Sandra Martí i Rosa Soler

Experiències:

  1. English Tales, Teresa Aulí, de Petit Plançó i Escola Pont de l’Arcada
  2. DiverMath, Núria Felip i Jacas, Col·legi Cor de Maria de La Bisbal; Enric Coll, Escola Santa Coloma de Ger i Mireia Armengou, Escola Mare de Déu de Talló de Bellver
  3. Cadàvers Exquisits

12:50 Dinàmica sobre cooperació

13:55 Cloenda


Data: dissabte, 20 de maig de 2017
Lloc de realització: Casa de Convalescència. Hospital de Sant Pau, Sant Antoni Maria Claret 171, Barcelona

Inscripcions: Ompliu el formulari d'inscripció

Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Per obtenir la certificació no us descuideu de signar als fulls corresponents, que trobareu a la secretaria de la Trobada durant tota la seva durada.

 

 

 

ICE - Edifici A - 08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 93 581 23 93, Fax 93 581 46 56 - ga.ice@uab.cat / Sant Antoni M. Claret, 171 - 08041 Barcelona - Tel. 93 433 50 50 - ice.santpau@uab.cat