III Trobada de coeducació

Un títol suggerent per a una trobada en la qual us proposem jugar amb el concepte trons per reflexionar i qüestionar la lluita de poders i apostar pel trencament dels rols i de les violències que generen. Com podem incidir des de l’educació per trencar-los? Hi tenim molt a dir!

PROGRAMA

09:00

Recepció i lliurament de material

09:15

Presentació-inauguració de la trobada

09:30

Conferència inaugural
a càrrec de Natza Farré, periodista que ha trencat rols ens els mitjans de comunicació i autora del llibre Feminisme per a microones. Ella ens parlarà del paper del feminisme a la nostra societat. Segur que ho farà sense embuts però amb el seu contundent sentit de l’humor.

Conversa-debat sobre la conferència

11:00

Pausa

11:30

Tallers: tria el teu! (adreçats a professionals de l’educació de totes les etapes educatives)

Actuem! Teatre per la igualtat (TRAMA, Serveis culturals)

A través de la pràctica teatral replantejarem els estereotips i prejudicis per tal de fomentar el benestar personal i col·lectiu, la igualtat i les relacions saludables i equitatives tan necessàries en l’alumnat.

Coeducació avui: ampliem mirades (Fil a l'agulla) Places exhaurides

El joc, les dinàmiques i la presentació d’experiències ens ajudaran a qüestionar-nos els estereotips de gènere amb una mirada transfeminista i interseccional.

Violència masclista a la parella jove: la importància de la prevenció des de la transversalitat (TAMAIA, viure sense violència)

Espai d’intercanvi on a través de dinàmiques concretes treballarem la prevenció de relacions abusives al jovent: el repte de la violència masclista. Aprendrem eines per a la detecció i estratègies pel treball de les relacions sanes.

13:00

Posada en comú

13:45

Cloenda de la Trobada

“Homes i dones han de sentir-se lliures de ser forts. És hora que veiem els géneres com a un conjunt, no com un joc de pols oposats. Hem de parar de desafiar-nos els uns als altres” -Discurs d'Emma Watson en la ONU-

 

Lloc de realització: Casa Convalescència - Hospital de Sant Pau. Sant Antoni M. Claret, 171, Barcelona
Preu: 15 €

Formulari d'inscripció

Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Per obtenir la certificació haureu de signar als fulls corresponents, que trobareu a la secretaria de la Trobada durant tota la seva durada.