Professorat reflexiu II

En una recent publicació del Diari de l’Educació llegim: “Tots els espais, temps i agents, de l’aula al menjador escolar, de l’acadèmia d’anglès a la sala d’estar, de la dansa tradicional al futbol, poden ser igualment importants en la socialització d’infants i joves.”

En un context tan complex com l’actual, cap institució o espai educatiu pot educar en solitari però, com ho podem fer? Com ho fem? Quines dificultats trobem en la nostra tasca? Com podem superar-les?

Després d’una 1a sessió dedicada a experiències de recerca-acció, us proposem una 2a sessió dedicada a l’encaix de la perspectiva comunitària en els centres educatius centrant-ho en la participació de les famílies i de l’entorn.

Amb aquest esperit us proposem una sessió de treball personal i grupal en què comptarem amb la presència d’Antoni Tort, coautor del llibre ‘Escola, famílies i comunitat’ editat aquest 2017 per Diari de l’Educació i Octaedro, i professor a la Universitat de Vic.

Treballarem en plenari i en petits grups.

Programa

  • Benvinguda i presentació.
  • Els elements clau i les metodologies participatives en l'educació secundària, hi som tots? - A càrrec del grup Educació, famílies i comunitat de l'ICE.
  • Escola, famílies i comunitat - A càrrec d'Antoni Tort, professor de la UVic.
  • Cloenda.

 

Horari: de 9 a 14 h.
Lloc de realització: Casa Convalescència - Hospital de Sant Pau. Sant Antoni M. Claret, 171, Barcelona
Preu: 3 €

Places exhaurides

 

Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Per obtenir la certificació haureu de signar als fulls corresponents, que trobareu a la secretaria de la Trobada durant tota la seva durada.