Des del programa ARGO de l’ICE i en col·laboració amb professorat dels Graus de Ciències Ambientals i de Geologia de la UAB, us volem proposar per al vostre alumnat de Batxillerat i CFGS tres activitats relacionades amb els Graus de les Ciències de la Terra i el Medi Ambient.

Programa

Dissabte, 1 d'abril, 10h.
L'energia i el medi ambient
Grau de Ciències Ambientals

Els models de generació i consum energètic representen un dels aspectes més importants en les polítiques de gestió del medi ambient avui en dia, i ho seran cada vegada més, a mida que els recursos fòssils es vagin exhaurint.

En aquesta sessió us farem una breu introducció a aquesta problemàtica des de les diferents vessants que un ambientòleg ha de conèixer.

Podreu aprendre de l’experiència d’estudiants del Grau (que ens mostraran un projecte relacionat amb la gestió energètica a nivell municipal) i els seus professors (que ens parlaran de temes com les energies renovables i la pobresa energètica). També aprofitarem per fer un breu recorregut a través del Campus de la UAB per mostrar i comentar diferents mesures i instal·lacions d’estalvi i eficiència energètica que s’hi poden trobar.

 

Dissabte 22 d'abril, 10h.
La geologia de la vida diària
Grau de Geologia

Ens atreviríem a viure en un món sense coneixements de Geologia? Potser hi viuríem molt tranquils ja que no hi hauria cotxes, ni tindríem mòbils o ordinadors. Però tampoc ens seria fàcil viatjar, ni viure en llars confortables...

En aquesta sessió relacionarem les accions de la vida de cada dia amb el seu origen geològic. Remarcarem com l’estil de vida que duem ve condicionada pel coneixement dels recursos minerals de la Terra i de la seva estructura.

A través d’una exposició il·lustrada de la vida de cada dia, d’un taller per "tocar" la geologia de cada dia, i d’uns exercicis conjunts descobrireu per què preferireu viure en un món amb geòlegs.

Formulari d'inscripció

 

Dimarts, 25 d'abril , de 9:00 a 17h.
Sortida a Cardona
Grau de Ciències Ambientals+Geologia, doble titulació

Les Ciències de la Terra i del medi ambient a la UAB

Voleu saber què es fa en aquest camp a l’àmbit universitari? Voleu veure de prop algunes de les problemàtiques geoambientals existents al nostre territori?

Us convidem a passar un dia de camp amb investigadors i professors de la doble titulació en Geologia i Ciències Ambientals de UAB.

Les Ciències de la Terra i del medi ambient (CTMA) tenen la seva continuïtat en els estudis de Geologia i Ciències ambientals de la UAB. Una formació transversal dissenyada per donar resposta a les necessitat de la nostra societat en matèria de recursos, processos-riscos i impactes del medi físic.

La problemàtica geoambiental existent a l’entorn de Cardona és un molt bon exemple de la necessitat d’adquirir coneixements tècnics de manera integrada. Tot caminant pel terreny i alhora parlant amb docents de la UAB, podreu observar exemples d’una gran elevada diversitat de processos geològics actius/riscos (kàrstics, gravitacionals, halo cinètics, erosió hídrica o argiles expansives) i recursos/impactes (minerals, hidrogeològics, patrimonials, contaminació de sòls i aigües i efectes en la salut humana –geologia mèdica) que són objecte d’anàlisi en els vostres estudis de CTMA i en l’àmbit universitari.

Disposem de 50 places entre estudiants i el seu professorat acompanyant.


Totes les sessions són gratuïtes, però heu de fer la inscripció si voleu assistir-hi.

 

Sessions dels dissabtes 1 i 22 d'abril

Lloc de realització: Facultat de Ciències de la UAB.

Inscripció: En no ser dies lectius, les inscripcions a les sessions dels dissabtes són individuals.
Només per aquestes dues sessions: Tot i anar adreçades a l'alumnat també es pot inscriure professorat o pares/mares/tutors/tutores d'estudiants.

Certificació al professorat:
Si sou professorat i us hi inscriviu a les sessions dels dissabtes heu de tenir en compte que: Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Per tenir dret al certificat heu d'assistir a les dues sessions i signar cada dia als fulls de control d'assistència.

Si només assistiu a una o dues de les sessions i necessiteu un justificant d'assistència ens l'heu de sol·licitar per correu electrònic a ga.ice@uab.cat

Formulari d'inscripció a la sessió del 22 d'abril


Sortida a Cardona 

Inscripció: L'haurà de fer el centre i l'alumnat haurà de venir acompanyat per professorat.

Certificació: Per aquesta activitat l'ICE no emetrà cap certificació.

Formulari d'inscripció a la sortida a Cardona

 

 

 

ICE - Edifici A - 08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) - Tel.93 581 15 98 / Fax.93 581 46 56 - ga.ice@uab.cat