Geografia en Acció

Amb el propòsit de potenciar l'interès de la Geografia entre l'alumnat a partir del segon cicle de l’ESO i del Batxillerat i enfortir els vincles entre el Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i el professorat de secundària, us oferim, conjuntament amb el Programa Argó de l'Institut de Ciències de l'Educació, la possibilitat de participar en les Jornades de Geografia en Acció, que es desenvoluparan als laboratoris de la Facultat de Filosofia i Lletres del 30 de gener a1 al 3 de febrer de 2017, en horari de matí, de les 9:30 a les 13:30 h.

Les jornades estan adreçades a l'alumnat a partir del segon cicle de l’ESO i, especialment, de Batxillerat.

La recepció dels assistents es farà a la sala de Postgrau Enric Lluch (fundador del Departament de Geografia) que hi ha al mateix Departament a la Facultat de Filosofia i Lletres. L’objectiu de la recepció (25 minuts) és presentar el Grau de Geografia i Ordenació del Territori així com mostrar l’ampli ventall de temàtiques i aproximacions que es poden fer des d’aquesta disciplina i de les quals s'oferiran dos tastets després d’una breu pausa per esmorzar (10 minuts).

En el moment de la inscripció s'haurà de triar entre l'opció A i B. El nombre màxim d'alumnes per a l'opció A és de 20 i per a la B és de 40. Les inscripcions s'aniran tancant a mida que s'omplin les places.

A) Laboratori de Geografia Física. Es durà a terme una pràctica de geografia física on s’analitzaran diferents mostres d’aigua recollides en ambients diversos. Consistirà en realitzar un seguit de pràctiques, tutelats per un/a professor/a. S'ha optat per un enfocament eminentment pràctic i interactiu amb activitats analítiques de laboratori de: residu sòlid, pH, conductivitat elèctrica, sodi, potassi, carbonat/bicarbonat, magnesi, nitrat i clorurs, que serviran per discutir sobre els efectes que té l’ús del territori per part de la societat.

B) Cartoteca i Laboratori d’Informació Geogràfica i Teledetecció (LIGIT). Es durà a terme una visita a la Cartoteca de la UAB on es mostraran diferents mapes i s’ensenyaran les possibilitats i aplicacions d’interpretació cartogràfica del territori. Seguidament, al LIGIT es farà un exercici pràctic amb ordinador sobre les noves aplicacions dels mapes a partir de la creació d’escenaris 3D i experimentació amb l’opció de vols i perspectives.

 

El preu de l'activitat és de 3 € per alumne.
Quan rebem la inscripció us enviarem el número de compte perquè pugueu fer l'ingrés corresponent al nombre d'alumnes inscrits.


Formulari d'inscripció

Accessos i plànols UAB


Podeu dirigir les vostres consultes a: ga.ice@uab.cat

 

 

 

ICE - Edifici A - 08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) - Tel.93 581 15 98 / Fax.93 581 46 56 - ga.ice@uab.cat