Activitats 2013-2014

 

 

 

Cursos de Formació Professional
Biotecnologia a la ind˙stria alimentÓria

Modalitat: Curs presencial
Adreçat a: Principalment al professorat de Formació Professional de la família d'Indústries Alimentàries.

Objectius:

  • Conèixer l’ús dels principals enzims a la indústria alimentària.
  • Aplicació i millora dels productes alimentaris.
  • Control dels processos biotecnològics.
  • Conèixer les principals fermentacions alimentàries.
  • Producció de llets, cereals, matèries primeres d’origen animal i begudes fermentades.

Programa:

  1. Enzims: font, tipus i ús a la indústria alimentària. Fermentacions alimentàries. Tipus. Control i aplicacions. (teoria)
  2. Classe pràctica d’ús d’enzims a la indústria alimentària (pectinases en sucs, quall en formatges...)
  3. Llets fermentades. Definició i classificació. Microorganismes implicats. Aspectes tecnològics. (teoria i pràctica)
  4. Cereals i lleguminoses fermentats. Fermentació del pa. Massa mare. Alternatives al gluten i mecanismes d'acció. (teoria i pràctica)
  5. Vi i cervesa. Fermentació malolàctica. Amilases en la fermentació alcohòlica. (teoria i pràctica)
  6. Matèries primeres d’origen muscular (carn i peix) fermentats. Recuperació de subproductes proteics per reestructuració. (teoria i pràctica).

Metodologia:

Les sessions seran teòrico-pràctiques, amb aportacions documentades per ajudar a l’elaboració de material de classe. Les explicacions es complementaran amb pràctiques i/o demostració dels coneixements aportats.

Professorat: Professorat de la Unitat de Tecnologia del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Facultat de Veterinària de la UAB.
Horari: Dissabte, de 9 a 14 h.
Durada: 30 hores.
Calendari: De l'11 d’octubre al 22 de novembre de 2014.
Places: 20
Lloc de realització: Facultat de Veterinària de la UAB.

Inscripcions: http://www.xtec.cat/web/formacio/gestio/cercador_activitats
Codi activitat:
0007010012

   

 

 

 

ICE - Edifici A - 08193 Bellaterra (Cerdanyola del VallŔs) - 93 581 17 08 / Fax 93 581 46 56 - ga.ice@uab.cat